Adevarul despre dobanzile practicate de Provident


Exista pe piata romaneasca o companie din Anglia de tip IFN care se numeste Provident si care ofera credite de consum cu valori de pana la 3500 lei. Pana acum nimic deosebit cu exceptia faptului ca lumea spune ca firma Provident ofera aceste credite cu dobanzi mari ceva de genul: daca soliciti un credit de la Provident dupa 1 an de zile platesti dublu inapoi.
Fara sa verific acest aspect am avut aceeasi opinie pana saptamana trecuta cand m-am intalnit cu un prieten care de cum m-a vazut s-a si laudat cu faptul ca si-a tras un rand nou de cauciucuri de iarna cu tot cu genti pe care le-a achizitionat la pretul de numai 1500 lei in conditiile in care la inceputul iernii costau 2400 lei. A prins o super promotie de final de sezon. I-am spus “fericitule ai avut 1500 lei sa bagi intr-un rand de cauciucuri, la care imi spune nu, nu am avut acesti bani, i-am imprumutat de la Provident”. M-am uitat cateva secunde siderat la el si i-am spus “frate ai facut o afacere proasta va trebui sa platesti inapoi dublu. El imi raspunde gresit, am facut o afacere buna, am luat imprumut de la Provident suma de 1500 lei pe care trebuie sa-i rambursez saptamanal pe parcursul al 53 saptamani platind o rata fixa de 38,41 lei, ceea ce inseamna ca am in total de platit 2.035,56 lei”. Adica omul a castigat 400 lei cel putin daca se apuca sa stranga acum banii sis a-si cumpere cauciucurile de iarna la inceputul iernii viitoare, asta in cazul in care acestea nu s-ar fi scumpit.
Pornind de la treaba asta sugerez celor care vor sa obtina un imprumut de la Provident sa intre pe site-ul Provident, sa completeze formularul de contact, sa solicite detalii despre cat au de platit la un credit pe care il doresc si sa nu se mai ia dupa “radio sant”. Daca suma pe care trebuie sa o ramburseze este prea mare nimic nu-i opreste sa renunte la ideea de a lua acest credit.